Френската федерация търси нов дом за тазгодишният кръг от WRC

10704382_597375730389020_6233917556347283523_o

Организаторите на рали „Франция” потвърдиха, че ралито ще се премести от Страсбург. Главната причина е спирането на инвестициите от страна на редица местни власти, съобщи “FFSA” (Френската автомобилна федерация) на среща в Париж преди няколко дни.

В комюнике от “FFSA” пише следното: „Изпълнителният комитет на Френската автомобилна федерация желае да посочи, че организирането на кръг от световният рали шампионат изисква три основни условия: Финансовото участие на местните власти, спонсорирането от страна на частни партньори, промотирането и популяризирането на такова събитие на френска територия. Изпълнителният комитет потвърждава, че първото условие вече неможе да се покрие от местните власти в Елзас (Alsace).

Като резултат от това, изпълнителният комитет реши да продължи с разследването на предложения за нови и алтернативни решения за преместването на рали „Франция” 2015 на друго място. В прес съобщение ще бъде, комуникирано развитието по този въпрос. ”

Според Autosport, френските власти са потвърдили възможността за алтернативно местонахождение на ралито, но срокът за организирането е прекалено малък.

Източник на Autosport :„Възможно е да се намери нещо, но няма да е никак лесно с малкото време, което разполагаме.”

Спряганото за евентуално завръщане на шампионата към рали „Корсика” не е поставено на масата, заради трудното справяне на организаторите да отговарят дори и на финансовите изисквания на Европейският рали шампионат (ERC), към който са кръг.

 

източник: Autosport

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]