Франсоа Делакур отнесе глоба от 1500€ още преди старта на рали Монте Карло 2023

Снимка: AMC (Automobile club de Monaco)

Френската рали легенда Франсоа Делакур получи глоба от 1500 € само ден преди старта на състезателния уикенд на рали „Монте Карло“ 2023. Причината за тази санкция е, че неговия сервизен автомобил (този с който е опознавал отсечките) е бил измит от механик на Toksport WRT в зоната на сервизния парк.

В официално решение на стюардите тим шефът на Toksport WRT е обяснил, че член на екипът му е бил помолен да измие колата на Делакур, но поради неразбирателство тя е била измита в сервизния парк вместо в автомивка.

За щастие френската рали легенда се разминава само с парична санкция, която от Toksport WRT трябва да платят до 48 след тяхното уведомяване.

Преди няколко месеца стана ясно, че Делакур е имал желанието да вземе участие в рали „Монте Карло“ зад волана на Puma Rally1, но това така и не се случи. Въпреки това няколко седмици преди старта на надпреварата бе обявено от самия пилот, че ще се състезава в легендарното рали, но зад волана на Skoda Fabia Rally2 подготвена от Toksport WRT.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]