Форд обмислят завръщане в WRC

10631_ford-logo-monte-2017_118_896x504

След победата на Себастиен Ожие на рали „Монте Карло” от Форд са възобновили интересът си към WRC, като напълно е вероятно американският производител отново да започне да финансира програмата на М-Спорт.

Тази информация дойде, след като самият шеф на Глобъл Форд Перформънс Дейв Перикак видя с очите си, как Ожие прекоси финиша на рали „Монте Карло” зад волана техен автомобил.

В края на 2012 Форд реши да се оттегли от WRC, като заводски представител прехвърляйки топката на техните технически партньори  – М-Спорт. Така до ден днешен американският производител единствено подкрепя британския тим с шасита и инжинерна сила.

FIA World Rally Championship / Dave Pericak (Global Head of Fo…

FORD CONSIDERS WRC FUTURE, read more: https://goo.gl/KydrFF
Ford Performance M-Sport Sébastien Ogier

Публикувахте от WRC в 27 януари 2017 г.

„ За пръв път присъствам на рали от WRC и е невероятно – коментира Перикак.-  До сега сме били замесени в множество различни моторни спортове. В GRC в Америка и сега с Кен Блок в World RX, но сега се намирам тук и смятам да направя това част от нашите планове за бъдещето.

„С нови коли и нови правила смятам че, този сезон ще е невероятен. Да имаме Себастиен зад волана на наша кола е една истинска мечта, затова сме много развълнувани.”

На въпросът дали това означава че, Форд възнамеряват да се върнат в шампионата като производители Перикак не отрича.

„ В момента се намираме тук за да огледаме нещата. Ние работим с Малкълм Уилсън, който върши невероятна работа, като за сега ще преразгледаме как ще продължи съвместната ни работа с него за в бъдеще.”

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]