Форд Европа с интерес към програмата на М-Спорт

Форд Европа показва признаци за интерес към световният рали шампион, като така възможността за заводска подкрепа за екипът на М-Спорт е все по-близо. Според британският журналист Колин Кларк, редица представители на Форд Европа са присъствали в последните няколко кръга от шампионата.

Форд излезе от WRC в края на 2012, оставяйки частният тим на М-Спорт да се изправя сам срещу далеч по-сериозни конкуренти в лицето на Ситроен, Фолксваген и тн. От тогава насам синият овал спонсорираше шампионати като Наскар, Световният шампионат за издръжливост и последно World RX с екипът на Кен Блок.

Кен Блок с неговият Форд Фокус WRX разработен от М-Спорт за рали крос програмата на Форд

Както знаете преди няколко седмици от отборът на американският шоумен официално разкриха, че Форд прекратяват финансирането им и Hoonigan Racing Division няма да участва в световният рали крос шампионат догодина. Тази новина още повече засили журналистическият интерес към темата за евентуалното прехвърляне на финансирането от World RX към WRC. Още повече, че Форд Фокус WRX Supercar е разработен от самите М-Спорт.

Въпроса на годината: Дали Форд ще се завъртат в шампионата след успехът на М-Спорт през сезон 2017?

Според Колин Кларк, след новината за оттеглянето на Форд от World RX, на рали „Каталуня“ и рали „Уелс“ са забелязани множество европейски представители на американският производител на автомобили.

Ако това се случи, то определено Себастиен Ожие ще остане в М-Спорт, след като самият той започва лека полека да разкрива истинските си намерения за сезон 2018. В крайна сметка французина е заложил пред себе си два избора. Или да продължи с М-Спорт или да не вземе участие през сезон 2018 за да се фокусира върху своето семейство.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]