Фолксваген ъпдейтва Polo GTI R5

Миналият петък от Фолксваген обявиха официално че, вече разполагат с всичко нужно за да обновят всички продадени шасита на своите клиенти. Това обновление касае най-вече корекциите в дизайна на резервоара с цел отстраняване на проблемите със самозапалването на автомобила. Тема, за която бяхме писали преди няколко седмици.

В детайли обновяването представлява монтирането на нов вентилационен клапан и обновена изспускателна система, която ще бъде на значително по-голямо разстояние от резервоара.

За да са убедени в тези промени от Фолксваген навъртяха 650 тестови километра по макадамови отсечки в южна Франция. Техен тестови пилот бе Понтус Тидеман, като резултатите са били успешни и собствениците на Polo GTI R5 вече спокойно могат да използват и горивото на Total.

Както знаета подпалването представляваше дизайнерска грешка и се отразяваше най-вече при горивото на Total,което при високи и ниски температури се изпаравя значително деформирайки резервоара.

Според Фолксваген, причината да не се разработи този аспект от автомобила идва от това че, в първоначалните тестове на Polo GTI R5 е използвано горивото на Panta, което до 2018 бе официалното за участниците в WRC. От настоящият сезон обаче, доставчикът на гориво бе сменен и съответно от Фолксваген започнаха да имат проблеми със своя автомобил.

Това определено може да се счита за сериозна грешка от страна на немците имайки предвид че, конкурентите им нямат такъв проблем с горивото на френският производител.

На рали „Сардиния“ в автомобила на Оле Кристиян Вейби са били инсталирани обновленията. Младия норвежец стартира в надпреварата с шаси номер 8, което се запали на рали „Португалия“ преди няколко седмици. За негово съжаление не успя да постигне добър резултат но от Фолксваген могат да се отпуснат и счетат проблема за решен.

Както се заяви по-рано през този месец, всички клиенти на Фолксваген ще трябва да предвижат автомобилите си до тяхната централа, като обновяването на елементите ще е безплатно.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]