Фолксваген с тройна победа в домашното рали „Германия”

Andreas Mikkelsen (NOR), Sébastien Ogier (F), Jari-Matti Latvala (FIN) WRC Rally Germany 2015

Себастиан Ожие/Жулиен Играсия, Яри-Мати Латвала/Мика Антила и Андреас Микелсен/Ола Флоене доминираха през целият уикенд и превърнаха своите добре опазени позиции в места на подиума. Себастиан Ожие бе бърз както винаги, и днес просто регулираше своето темпо. Яри-Мати Латвала нямаше никакви шансове да достигне своят съотборник, но въпреки това не се отказа до края и успя да намали своята разлика до 23 секунди в края на състезанието. Андреас Микелсен извоюва поредното си място на подиума, след като показа една доста стабилна езда успявайки да удържи зад себе си изключително бързия Дани Сордо.

Sébastien Ogier (F), Julien Ingrassia (F) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Germany 2015

Себастиан Ожие: „ Много съм доволен от тази победа! Фактът че, Жулиен и аз най-накрая успяхме да възнаградим нашият отбор с така жадуваната домашна победа, ни прави много горди. Тази победа е нашият начин да изразим нашето благодаря към отбора. Преди началото на ралито нашия шеф Йост Капито, ни напомни какво обещахме на бордът на директорите и професор Винтеркорн. Това ни даде нужната мотивация. В последният ден, трябваше само да поддържаме позицията си и да върнем колата здрава в сервизният парк.”

Яри-Мати Латвала: „ Днес е добър ден за Volkswagen и целият ни отбор! Първо, второ и трето място е единственият начин да се отърсим от миналите ни проблеми тук. Всички работиха здраво за успеха. Аз лично съм доволен от второто място. Все пак това е асфалтово рали, което не е любим тип ралита за финландците. Успях да увелича разликата с третото място в шампионата, което бе моята цел тук. Със сигурност ще натискам здраво до края на сезона.”

Andreas Mikkelsen (NOR), Ola Fløene (NOR) Volkswagen Polo R WRC (2015) WRC Rally Germany 2015

Андреас Микелсе: „ Какъв фантастичен резултат за нас! За нас е важно че, спечелихме тук като отбор. След добрият ни петъчен старт успяхме да вземем третото място изграждайки доста комфортна преднина.”

Четвърти на 12,7 секунди от третият екипаж на немският производител са Дани Сордо/Марк Мартин. Въпреки не много силното начало на уикенда, испанците успяха да се изскачат до четвъртото място и дори да притеснят челото в последният ден. Техните съотборници Тиери Ньовил/Николас Жилсул завършиха точно зад тях с пасив от 24,5 секунди.

Елфин Еванс/Даниел Барит успяха да удържат своята позиция до края на състезанието, взимайки важни точки за шампионата. Разликата на англичаните с Мадс Остбег/Йонас Андерсон в края на ралито е от 20,4 секунди. Зад екипажа на Citroen е второто дуо на M-Sport От Танак/Райго Молдер.

Челната десетка се затвори от Хейдън Падън и дебютантът при „големите” Стефан Лефевр.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]