Фолксваген с желание да покажат Поло WRC 2017 в действие

Оказва се, че от Фолксваген имат планове да покажат в действие своя „изоставен“ WRC автомобил за сезон 2017 специално за феновете в близкото бъдеще.

Поло-то бе един от най-очакваните автомобили в историята, но за съжаление не успя да види бял свят поради излизането от шампионата на Фолксваген. Директора на Фолксваген Моторспорт Свен Смийтс заяви че, едно изцяло подготвено за рали „Монте Карло“ шаси стои в складът им в Хановър.

„Колата няма да отиде никъде – коментира Смийтс. – Един ден ще я покажем на публиката както подобава. За да могат феновете да видят крайният автомобил а не този с разцветка тип зебра. За сега не сме обмисляли задълбочено, кога и къде ще покажем колата в действие, но нашата цел определено ще бъде да я покажем все едно стартира в Монте Карло.

„В наш интерес е да покажем колата, но първо трябва да говорим с нашите партньори за тази идея.“

Смийтс също така разясни че, няма предвиден пилот за тази задача. Фолксваген разполагаха до края на сезон 2016 със Себастиен Ожие, Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен, но те вече са при М-Спорт, Тойота и Хюндай.

„Може би ще трябва да изчакаме някой от бившите ни пилоти да се откаже от състезанията за да го направим както трябва. За хубавите неща винаги си заслужава чакането“, шегува се Смийтс.

Според нашите източници се очаква през близките месеца да бъде публикуван видео клип с автомобила в пълна бойна готовност.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3296 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]