Фолксваген с вероятност да прекратят програмата си във WRC

От известно време насам сред средите на световният рали шампионат започна да се чува все по-силно слухът за евентуално напускане на Фолксваген от WRC, по подобие на това на Ауди и световният шампионат по издръжливост.

Въпреки че, германският производител затвърди своята четвърта световна титла при конструкторите вчера, днес се очаква да бъде дискутирано бъдещето на програмата на среща на бордът на директорите във Волфсбург.

Новоназначеният директор на спортната програма на Фоклсваген Свен Смийтс, не е пожелал да коментира слуховете относно бъдещето на отборът им във WRC.

„Относно новината за Ауди аз нямам никакво участие – коментира Свен Смийтс. – Запознат съм по темата, колкото и вие. Въпреки това слухове за нашето напускане на шампионатът излязоха още в Германия.”

„Не желая да коментирам тези слухове или спекулация по наш адрес.”

В сервизният парк се говори също че, е вероятно от Фолксваген да получат удължаване на програмата си с един сезон, както се случи повреме на дизелгей преди дванадесет месеца.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]