Фолксваген продават новото Поло за 190 000 евро

Изминаха няколко дни след представянето на новата машина на Фолксваген и вече започнаха да валят поръчки. Само за два дни по сметиките на моторспорт подразделението на Фолксваген са преведени депозитите за 15 шасита.

За сега базовата цена от 190 000 евро на бегачката отговаря напълно на пазара на чисто новите R5-тици, но не трябва да забравяме че, реалната цена ще е поне с 20-30 хиляди евро отгоре в зависимост от модификациите и допълнителните елементи.

Статия по темата: Колко струва поддръжката на един R5 автомобил?

От немското издание rally magazine дори разкриха един от първите купувачи. Това е самият Раймунд Баумшлагер, неколкократен национален рали шампион на Германия и първият горд собственик на Поло WRC. Баумшлагер до сега бе известен, като единственият частен пилот на света собственик на бившата шампионска бегачка, като от скоро излязоха слухове, че вече са капарирани още няколко WRC шасита от сезон 2016 за латино америка.

Според немските ни колеги от Rallye Magazin, Бамушлагер също така ще вземе и участие в програмата за развитие на новата кола заедно с Дитер Депинг и Понтус Тидеман. Австриецът има тесни отношения с Фолксваген Моторспорт още от годините в които  е взимал участия зад волана на Голф MK3 кит кар през деветдесетте.

Стана ясен и още един любопитен факт покрай Поло R5 GTI и той е, че купетата ще се произвеждат в Испания базирани на платформата MQB A0 на шестата генерация Фолксваген Поло.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]