Фолксваген представиха втората генерация на Polo R WRC

Polo_WRC_camera_R_01Днес в Аутощад, Волфсбург типично по немски бе представена новата генерация на шампионският автомобил Volkswagen Polo R WRC. От отборът с голямо очакване представиха своето оръжие с изцяло променена цветова схема и възнамерявайки да защитят своята втора поредна титла при конструкторите и пилотите. Относно екипажите, немците отново ще продължат заедно с изключително успешните тандеми, с които разполагат: Себастиан Ожие/Жулиен Инграсия, Яри-Мати Латвала/ Мика Антила и Андреас Микелсен/ Ола Флоене ще се отправят към стартовата рампа на 22 Януари към легендарното рали „Монте-Карло”.

„Новото Polo R WRC премина през строга програма за разработване, включително вътре и вън,” заяви д-р Хайнц-Якоб Нойзер, член на бордът за техническото развитие на Volkswagen. „Новата генерация не изглежда само още по-спортна и динамична от преди,но и нашите инженери работиха усърдно под капакът развивайки множество от компонентите, които ни помогнаха да спечели двете световни титли. В този нов проект сме се фокусирали върху ефективност, надеждност и производителност.”

Volkswagen Polo R WRC (2015)

Една от най-видимите новости на автомобилът е неговата нова цветова схема бяло и тъмно синьо, която наподобява тази на M-Sport. Друга основна промяна върху концепцията е изцяло новото задно крило, което придава по-агресивен вид и вероятно по-добро притискане на автомобилът. В новият дизайн са добавени и партньорите на отбора Red Bull, Castrol, Volkswagen Financial Services, Michelin, ZF Sachs и OMP.

Себастиан Ожие: „ Изключително съм оптимистичен, че новият автомобил ще стартира еднакво бързо, като своят предшественик. Направихме много тестове и ние пилотите работихме много с инженерите. Доста усилия вложихме в разработването на планката за скоростите, което за нашият отбор е голяма промяна. Очакваме с нетърпение да разберем, къде ще се намираме спрямо другите отбори и смятам, че новият автомобил е още по-добър от предшественикът си.”

Яри-Мати Латвала: „Новата кола се усеща много добре и сме готови за новият сезон- най-накрая. През тази година ще използваме планка за смяната на скоростите, което на мен лично ми харесва. Като цяло новото Polo е по-бързо и в пъти по-добро от колата през 2014. Не съм единственият, който смята така Себастиан и Андреас са съгласни с мен.”

WRC Kick-off 2015
От ляво навигаторите от дясно пилотите позират заедно с  ключовите фигури на този проект

Андреас Микелсен: „ Новият дизайн е много як. Много ми допадат новите цветове и дизайнът, дори съм още по-горд да карам този автомобил от преди. В началото на сезона ще карам все още колата от 2014 и няма да се качим на новата кола до рали „Португалия”. Въпреки това, за мен не е никакъв проблем все пак, нашият шампионски автомобил се е доказал неколкократно и може да е всичко но не и бавен.”

Джост Капито, спортен директор на Voklswagen Motorsport: „Представяне като нашето днес, винаги е добър знак за предстоящият ни сезон. Целият отбор работи дълго и здраво за да подсигури напълно готовността си за рали „Монте Карло”. Фантастично е, че бордът и работниците на Volkswagen ни подкрепят така ентусиазирано. Сега е важно да отговорим подобаващо през новият сезон на тази подкрепа.”

Volkswagen Polo R WRC (2015)

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]