Фолксваген излиза от моторните спортове

Вчера в официално съобщение до медиите от Фолксваген Моторспорт обявиха официално своето оттегляне от какъвто и да е било вид моторен спорт.

Въпреки че, от няколко години немците не участват в световния рали шампионат, тяхното решение ще удари доста сериозно клиентската им програма с Polo GTI R5. Това означава, че техния автомобил няма да получи никакво развитие за в бъдеще, като също така и няма да бъдат произвеждани нови шасита.

За щастие на настоящите притежатели на Polo GTI R5 от Фолксваген Моторспорт ще разполагат с резервни части и след 2020-та години.

Това решение идва от сериозното пренареждане на маркетинговите приоритети във Фолксваген групата, която видимо иска да поеме все повече към посока развиване на електрически състезателни автомобили. Именно заради това от Ауди обявиха, че официално ще вземат участие в рали „Дакар“ с електрическа бегачка.

 Също така е обявено и тяхното завръщане в Льо Ман сериите за издръжливост, където дълги години господстваха.

Фолксваген Моторспорт определено оставиха сериозна следа на световната моторспорт сцена. Зад гърбът си имат изключително много успехи, както и абсолютни доминации. Рали рейд сериите и Дакар, световния рали шампионат, световния рали крос шампионат и други, са сред изключително големите постижения за немския производител на автомобили.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]