Финална битка в Hyundai Racing Trophy на рали „Стари Столици“

Последното състезание от календара на Hyundai Racing Trophy ще се състои на рали „Стари Столици“ в Шумен този уикенд – 7 и 8 октомври. То ще се окаже решаващо не само за класирането на екипажите от Hyundai, но и за други категории, в които те са претенденти за златото. Водачът по точки в едномарковия шампионат Симеон Симеонов е лидер в клас RC5 и има възможност да затвърди първото си място. Hyundai Racing Trophy също води в отборното класиране до момента и победа на предстоящото състезание би увенчала целия екип със заслужена титла.

На 48-ото издание на ралито в Шумен ще стартират основните екипажи от спортната платформа – Симеон Симеонов/Йордан Йорданов, Денис Станчовски/Младен Карчев и Виктория Гъркова/Велислава Павлова. Според подадените заявки състезателните Hyundai i20 Coupe R ще имат още 4 автомобила директна конкуренция в техния клас.

През годината тандемите от Hyundai Racing Trophy редовно окупираха челните позиции в категория RC5, което ги мотивира да го направят отново и на последното състезание от сезона. Борбата между Симеон и Денис обещава да бъде сериозна и интересна за пореден път. 16-годишният Станчовски и сега няма да позволи на лидера Симеонов да „диша“ спокойно по отсечките край Шумен. От своя страна, Виктория Гъркова се закани да притесни Денис и да атакува второто му място в Hyundai Racing Trophy.

Рали „Стари Столици“ ще се състои от 9 състезателни отсечки с обща дължина от 80,90км. Откриването ще се проведе по традиция пред Община Шумен в 12:30 ч. на 7 октомври, събота, а награждаването е предвидено да започне в 14:20 ч. в неделя, 8 октомври, отново на същото място.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3229 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]