Филип Мареш спечели квалификацията в Злин

Филип Мареш успя да блесне пред родна публика, след като спечели квалификационния етап на рали „Барум“ днес. Бивайки зад волана на Skoda Fabia Rally2, Мареш измина 3,14-километровата отсечка „Маяк“ за 2 минути и 9,32 секунди, побеждавайки Ерик Зайс с едва 0,012 секунди. С трето време е Симон Вагнер, който записа с 0,016 секунди по-слабо време от Мареш.

Определено е хубаво да започнеш уикенда по този начин. Да, не е самото състезание, но все пак е добър старт“, коментира Мареш. „Надпреварата е трудна и трябва да сме напълно фокусирани, за да покажем добър темпо още от началото.

Условията в днешния квалификационен етап определено не бяха лесни за екипажите. Валелият дъжд по-рано промени драстично нивото на сцепление, което затрудни част от пилотите.

Доминик Стритески записа четвърто време, пред Крис Инграм, който затвори челната петица с 0,5-секундно изоставане.

Десеткратният победител в рали „Барум“, Ян Копецки, не бе най-бърз, основно защото реши да запази един комплект меки гуми, записвайки седмото най-добро време.

Доволни сме. Реших тази сутрин да карам с твърдите гуми и след третото минаване сцеплението беше доста ниско. Другите определено рискуваха с оглед на постигнатите времена„, коментира Копецки.

Трудно ще се преборим за победата, защото има много млади и мотивирани пилоти. За това рали определено се изисква мотивация и много късмет, за да триумфираш. Нашият приоритет е класирането в националния шампионат, но няма да загубим от поглед първата позиция.

Лидерът в шампионата, Хейдън Падън, разкри, че по-рано при преминаванията през шейкдауна ударил една ограда. Кивито обаче обясни, че е доволен от деветото си време.

Рали „Барум“ стартира тази вечер от 22:00 ч. със супер специалният етап по улиците на Злин.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]