ФИА с кардинални промени в Европейският рали трофей

fia

Преди два дни цялото съсловие на ФИА  се събра за поредна година да одобри и реши редица промени по календарите и правилата на различните автомобилни дисциплини и шампионати под тяхната шапка. В предстоящият сезон рали комисията на ФИА е решила да не прави съществени промени относно правилниците.

Най-съществени са обаче промените в Европейският рали трофей. Първата е относно класирането, като от 2016 автомобилите с хомологация R5 и S2000 ще са в свой отделен клас. В клас ERT2 ще са автомобили от хомологацията NR4, бившите N4 и R4. Специален клас ще има и за автомобилите с един двигателен мост ERT3. От ФИА са помислили и за младежите, като ще бъде създаден клас JERT за състезатели родени след 1-ви Януари 1989 г.

ERT ще бъде разделен на осем европейски региона, като трита екипажа с най-добър резултат във всеки един клас и от всяка една зона, ще се борят в едно финално състезание. Самото състезание ще бъде избирано всяка година на територията на различна държава, като в него ще се решава кои ще са шампионите в края на сезона. Календарът на шампионата все още не е ясне, но се очаква да бъде уточнен съвсем скоро.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]