ФИА сформира работна комисия за да оцени бъдещето на рали дисциплината

В официално съобщение в своя портал от ФИА обявиха вчера, че ще сформират работна комисия, което да оцени бъдещето развитие на рали дисциплината.

Работната група ще бъде предводена от заместник председателя по спорта на ФИА и бивш навигатор на Ричард Бърнс Робърт Рийд и членът на световния съвет на ФИА и собственик на Prodrive Дейвид Ричардс.

Двамата ще трява да разгледат техническите, спортни и промоционални аспекти конкретно на световния рали шампионат.

Тази новина идва след все по-увеличаващите се слухове за недоволство от страна на състезатели, отбори и фенове към това как се менажира WRC. Според много от критиците шампионата е започнал да губи своята привлекателност, както и че няма никаква яснота за това на къде се е запътил.

Много от състезателите в WRC започнаха да критикуват директно работата на промоутъра на шампионата, което доведе до присъединяването към WRC комисията на ФИА на навигаторът на Елфин Еванс Скот Мартин, който е в ролята на техен представител.

Очаква се през следващите дни да бъде представена чернова с предложения за развитие на световния рали шампионат.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]