ФИА разкри какво представлява Rally3 хомологацията

От ФИА разкри преди няколко дни, след среща на съвета, серия от детайли осветявайки още повече техническите изисквания за новата хомологация Rally3.

Новата хомологация на практика ще отговаря на повечето изисквания за Rally4, но ще бъде със задвижване на четирите колела. Така този клас ще играе ролята на междинен, между Rally4 и Rally2 и Rally2 Kit.

Повече детайли за новата хомологиация няма, но със сигурност ще разполага с турбо двигател и с рестрикция от 30 милиметра на турбото по подобие на Rally4, което на практика означава че ще развива мощност от около 200-210 к.с. За сравнение Rally2 (настояща R5) има 32 милиметрова рестрикция на турбината.

Очаква се тези автомобили да струват около 100 хиляди евро, като още няма яснота дали от ФИА не са решили Rally3 да се превърне в кит, който да надгражда вече наличните Rally4 автомобили или ще бъде изцяло нова концепция.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2789 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]