ФИА обмисля бързи решения относно високите температури в купетата на Rally1 автомобилите

ФИА и главните лица стоящи зад Световния рали шампионат работят активно по решаването на проблема с високите температури в купето породени от начина по който отборите трябва да извеждат изпускателната система на своите автомобили.

Този проблем се изрази с пълни сили през миналата седмица в рали „Португалия“. Най-фрапиращия случай бе, когато навигатора на Крейг Брийн Пол Нейгъл е стопил своите обувки докато обявява завоите на своя пилот.

В сряда 25-ти май комисията на световния рали шампионат и ФИА са се срещнали за да дискутират този проблем. На тази среща са предложени осем различни решения, като за пет от тях няма да е нужно да се правят нови хомологации на елементи.

Предложенията които са свободни за употреба и най-вероятно ще видим на рали „Сардиния“ през следващия уикенд са:

-Отвор в предното стъкло за увеличаване на притока на въздух
-Вентилационен отвор сложен до огледалата за обратно виждана или на пода на автомобила
-Керамично покритие около ауспуховата система
-Втори вентилационен отвор на тавана на автомобила
-Фолирани прозорци отблъскващи светлината
-Вентилационен отвор на задните стъкла

Междувременно в тестовете на Toyota Gazoo Racing за рали „Сардиния“ е забелязана промяна на въздуховода на тавана на GR Yaris Rally1, който е придобил по-големи размери.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3122 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]