ФИА иска по още два милиона евро на година от организаторите на рали Швеция

click2

От ФИА са решили да увеличат таксата на рали „Шеция“ с още два милиона евро на година от 2017 до 2019, като официално изявление все още няма. От своя страна главният „виновник“ за организирането на шведската надпревара Глен Олсон, не може да потвърди дали ще продължат да бъдат част от WRC с оглед увеличаването на цената.

Rally Sweden 2015Снежният кръг не разполага с държавна помощ, като всяка година на организаторите им се налага да събират сумата от пет милиона евро за да са част от световният рали шампионат. Още два милиона ще бъдат една доста непосилна задача и вероятността да се сбогуваме с един от най-важните кръгове от шампионата е много голяма.

„Тази нова спогодба за 2017-2019, ще наложи едно силно покачване на таксите. Така не съм сигурен дали ще можем да издържим на това увеличение. Ние постоянно търси нови парични потоци. В момента сме в преговори с Оливиер Цесла и спонсорите. Краят на пътя се доближава…“ заяви Олсон.

Въпреки евентуалното изпадане на снежният кръг от шампионата вече излязоха наяве вероятни заместници на ралито. Държави като Япония и Канада, са проявили интерес към шампионата и са готови да предложат състезания заместители изцяло на сняг.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]