Федерацията на Кения пуска онлайн рали Сафари в Dirt 2.0

Националната Федерация на Кения и хората стоящи зад WRC рали „Сафари“ официално стартират своето състезание на платформата Dirt 2.0.

Така всеки желаещ ще може да се докосне до етапи наподобяващи състезанието, което за съжаление не успя да направи своето завръщане в световния рали шампионат през тази година.

Абсолютно всеки може да вземе участие стига да разполага с Dirt 2.0, като ще трябва първо да се регистрира в www.eracing.co.ke . След това участниците ще трябва да влязат в клуба (линк) за да могат да участват. Автомобилите с които ще се участва е с тези от R5 хомологацията.

Това което различава рали „Сафари“ с останалите състезания в Dirt 2.0 е, че то е насочено основно върху издръжливсотта, като участниците ще трябва да преминат през впечатляващите 231.3 километра разделени на три дни и три локации. Важно условие е че и в трита дни участниците ще трябва да използват един и същ R5 автомонил.

Можете да разгледате графикът на етапите от тук.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]