Факт, Себастиан Льоб с участие на рали Монте-Карло 2015

4810_loeb-monte-win-2013_666_592x333

Четиринадесет месеца, след като се „пенсионира” от световният шампионат  Себастиан Льоб ще се завърне за да вземе участие в най-любимото си състезание рали „Монте-Карло”.  Негов партньор ще бъде разбира се Даниел Елена. Двамата за последно спечелиха това състезание през 2013 постигайки легендарните 7 победи в едно от най-непредвидимите и престижни рали състезания на планетата.

Екипажът ще се присъедини към тандемът Крис Мийк/ Пол Найджъл, като отборът няма да носи повече името Citroen Racing а ще се преименува под брандът „DS”.

„Не се поколебах нито секунда, след като ми предложиха шансът да взема участие,” заяви Льоб, който завърши на трето място в световният шампионат за туристически автомобили. „ Мисля, че Даниел и аз сме на еднакво мнение Монте-Карло е едно от най-любимите ни състезания. Красивите пътища, също така и факторът с рискуването с изборът на гуми и  атмосферата по етапите: просто нямаме търпение да го преживеем отново всичко това! За мен Монте-Карло 2015 ще бъде едно лично предизвикателство, след като не съм взимал участие на рали от световният шампионат повече от година.”

4808_cars-service-spain-2014_444_896x504

Подготовката на французинът ще започне още тази седмица с участието си на рали „Дьо Вар” (27-30 ноември) зад воланът на Citroen C4 WRC.

Ив Матон: „ Със седем победи тук, Себ и Даниел са неоспоримите специалисти в това състезание и съм убеден, че ще бъдат изключително конкурентноспособни.”

Източник и снимки:wrc.com

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]