Фабрицио Залвидар е първия собственик на i20 N Rally2 в Южна Америка

Хюндай Парагвай обявиха закупуването на първия Hyndai i20 N Rally2 в Южна Америка, публикуваха испански медии. Колата ще се поддържа от MZ Racing, а нейн пилот ще бъде Фабрицио Залвидар.

Именно Залвидар е новия партньор на топ испанския навигатор Карлос дел Барио, но в съобщението не става ясно дали ветеранът от WRC ще бъде партньор на парагваецът.

Сезон 2021 определено ще бъде доста натоварен за Залвидар, който ще участва в WRC3 с Skoda Fabia Rally2 за отбора на Toksport и Hyundai N i20 Rally2 в родният си шампионат.

„Това определено е една от най-добрите новини за годината – коментира Залвидар. – i20 Rally2 е най-удобния автомобил, който съм карал и нямам търпение да се кача отново зад волана му.“

В следващите няколко дни Залвидар ще премине през тестова програма с i20 N Rally2 и отделно с Fabia Rally2, с която ще вземе участие в предстоящото „Арктик рали Финландия“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2981 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]