Фабия R5 с победа в дебютното си рали

Kopecki

Ян Копецки и Павел Дреслер спечелиха в чешкото рали „Шумава Клатови”, зад волана на изцяло новата Skoda Fabia R5 с преднина от над минута пред французина Бриан Буфие (Citroen DS3 R5). Копецки, спечели 11 от дванадесетте специални етапа, като единствено Вацлав Пех (Mini JCW RRC) успя да направи етапна победа на СЕ2, но за съжаление отпадна поради повреда в задвижването.

„Колата има много добър въртящ момент и със сигурност е в пъти по-добра от старата Skoda S2000, особено на излизането от завоите. Не сме имали никакви технически проблеми. Добре е, че участваме вече в истински ралита. Понеже докато караш на тестове познаваш всяка неравност на трасето, все едно караш на писта, но в реално рали трябва да караш колкото може по-бързо още от първата обиколка,” заяви Ян Копецки на финала на ралито.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]