Фабио Адолфи триумфира в Санремо, Брийн и Остберг отпаднаха

# © 2022 Fotomagnano # Rally di Sanremo#-0132
Снимки: Rally Sanremo

След единадесет специални етапа и 122 състезателни километра победители в тазгодишното издание на рали „Санремо“ са Фабил Адолфи и Мануел Феноли (Skoda Fabia Rally2 evo). Те спечелиха надпреварата с аванс от едва 0,9 секунди пред Андреа Кругнола/ Елиа Омето Пиетро (Citroen C3 Rally2). На трето място завършиха Дамиано Де Томасо/Джорджи Аскалоне Skoda Fabia Rally2 evo).

Не толкова успешно се разви уикенда обаче за фаворитите за победата Крейг Брийн и Мадс Остберг. Брийн, който използва през тази година рали „Санремо“ за да се подготви за предстоящото WRC рали „Хърватска“, седна за пръв път зад волана на Fiesta Rally2.

Пилотът на Ford M-Sport започна уикенда намирайки се на петата позиция изоставайки с цели 17 секунди зад временния лидер Андреа Кругнола. В съботния последен ден ирландеца успя да се изкачи временно на четвъртата позиция благодарение на отпадането на Джандоменико Басо, който удари задно дясно окачване на своя Hyundai i20 N Rally2.

В следващите два етапа Брийн така и не успя да се изкачи в класирането след проблеми с двигателя на неговата Fiesta Rally2. В крайна сметка заедно с навигатора си Джон Роуан трябваше да отпаднат поради проблеми с прегряване на своя мотор.

Мадс Остберг от своя страна пристигна в Италия с две поредни победи в рали „Салго“ в Унгария и победа в ралито на нацийте в Мексико заедно със сериозна заявка да се намеси в битката за победата в Санремо.

За съжаление обаче неговия Citroen C3 Rally2 започна да има проблеми с липса на мощност още от първата отсечка, което принуди норвежеца да изпадне на 12-та позиция преди петъчния следобеден сервиз.

Неговите механици се опитаха да отстранят проблема, но малко по-късно той и навигатора му Патрик Барт бяха принудени да паркират своя автомобил в страни от пътя.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3298 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]