Успешен финал на Рали Арад за АСК „Пловдив“

В края на миналата седмица (24-25 май 2019) се проведе Рали Арад, което бе втори кръг от румънския рали шампионат. Състезанието бе и второ в календара на Европейския рали трофей (ERT) на Международната автомобилна федерация (FIA) – Балканска зона.


В ралито на северните ни съседи взе участие и отборът на АСК „Пловдив“ Георги Гераджиев с навигатора си за това състезание – Николай Китанов, с който пловдивчанинът бе екипаж за пръв път. Въпреки това двамата се сработиха бързо и показаха добро темпо от самото началото на макадамовото състезание. Условията бяха много сложни заради поройните дъждове, които не спираха от началото до края на мероприятието, както и поради калните трасета в следствие на валежите.


Ето и коментара на пилота Георги Гераджиев: „За мен Рали Арад е специално събитие! Освен, че се провежда на любимата ми настилка макадам, то е свързано и с един много приятен спомен – състезанието е първото, в което взех участие (през 2012-та година) след 6 годишно отсъствие от спорта, а този сезон маркира четвъртото ми участие тук! С Ники се познаваме отдавна и след няколко разминавания през годините най-после успяхме да реализираме идеята да караме заедно и се радвам, че това се случи именно на Рали Арад!


И тази година времето бе много променливо и непредсказуемо, а това направи състезанието още по-вълнуващо. Ники се справи блестящо, както и механиците на отбора Стефан Итов и Максим Генов, на които бих искал да благодаря специално! Доволен съм от второто място в класа ни. Това бе една добра подготовка за следващите ни участия в Румъния и Турция, планирани по-късно през сезона.“


Както сам Георги Гераджиев спомена, двамата с Николай Китанов, участвайки с добре познатия Форд Фиеста R2, завършиха на второ място в клас RC4 (автомобили с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.).


Следващото състезание за отбора на АСК „Пловдив“ ще бъде макадамовото румънско Рали Молдавия Бакъу, което ще се проведе на 21 и 22 юни 2019 г.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2894 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]