Турците потвърдиха влизането си в WRC догодина

Май всичко сочи, че догодина ще сме свидетели на завръщането на рали „Турция“ към календара на световния рали шампионат. Това подсигуряване дойде от материал публикуван в страницата на turkmotorspor.com на 17-ти август.

В този материал от уеб изданието разкриват, че Серкан Язичи, председателя на турската автомобилна федерация (TOSFED), е подписал протокол за включване към календара на WRC в Барселона. Въпреки това все още някой отбори са против турците да се завърнат, като така финалното решение ще бъде взето на събранието на ФИА в края на този месец.

Турското издание също разкрива, че през миналата седмица официални лица на ФИА са прекарали три дни в детайлно оценяване и „разследване“ в района на Мугла. Нашите съседи възнамеряват да използват за кръг от WRC шампионата добре познатото ни рали „Мармарис“.

Рали Мармарис е избраното от турската федерация състезание, което ще приюти WRC през следващият сезон

На 16-ти август при събрание на отборите в Германия, турците са получили все пак позитивни отзиви относно позициите на тимовете по повод завръщането на състезанието, като така всичко остава в ръцете на ФИА.

На 20-22 Октомври организаторите на рали „Мармарис“ ще направят официална репетиция за WRC, като очакванията са някой от отборите да присъстват на теста.

Поглеждайки назад, световния рали шампионат е бил на гости в Турция цели шест пъти в периодът между 2003 и 2010, като в пет от тях състезанието бе базирано в Анталия а през последната година се намираше в Истанбул.

Ние продължаваме да следим темата с интерес.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]