Три български екипажа в челната десетка на рали Ковасна в Румъния

Снимка: ABimages.ro

Три нашенски екипажа и през тази година се намесиха в генералното класиране на зимното рали „Ковасна“ в Румъния.

Това са  Георги Янков/Цветан Балджиев (Mitsubishi Lancer EVO IX), Георги Гераджиев/Георги Гаджев (Ford Fiesta) и „новобранците“ в рали дисциплината Юлиян Телийски/Александър Димитров (Mitsubishi Lancer EVO IX).

За вчера екипажите трябваше да преминат през два специални етапа с обща дължина от около 42 състезателни километра. С две етапни победи лидери в класирането са Дан Гиртофан и Тудор Марза (Skoda Fabia Rally2), които стартират в своя седми съвместен сезон като екипаж. Техният аванс е от 42 секунди спрямо унгарците Дани Фишер/Золтан Буна (Skoda Fabia R5 evo), докато на трето място е дуото на Максим Вилмот/Пиер Гой (Subaru Impreza) от Франция.

Георги Янков/Цветан Балджиев снимка:ABimages.ro

Именно френския екипаж е и лидер в NAT11, където участват Янков/Балджиев и Телийски/Димитров. Янков/Балджиев се намират на втора позиция в NAT11 и на четвърта позиция в генералното класиране за рали „Ковасна“, бивайки най-добре представящият се нашенски екипаж в румънското рали.

Юлиян Телийски и Александър Димитров са на осма позиция в генералното класиране и на четвърта в NAT11.

Георги Гераджиев и Георги Гаджев са втория най-бърз екипаж с един двигателен мост, като само и единствено изключително талантливите Норберт Майор/Франческа Майор (Peugeot 106) са по-бързи то тях. Пловдивското дуо се намира на девета позиция в генералното класиране зад Телийски/Димитров. Те също така са и лидерите в клас RC4 с аванс от 22,8 секунди пред Чонгор Ксабо/Рарес Фетеан с Fiesta R2T.

Времената на живо можете да следите от тук. А от тук можете да гледате и предаванията на живо.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3277 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]