Трагичен инцидент отмени рали легендите в Сан Марино

NINTCHDBPICT000273417121

Изключително популярното рали „Легенд“ в Сан Марино приключи през изминалият уикенд с доста тежък инцидент.

Инцидентът се е случил около 11:56 ч. в етапът Сан Марино 1, когато Енрико Бонасо (Renault Clio Maxi) излита от трасето блъскайки се в предвидените за тази цел огромни защитни бали. За съжаление обаче, зад тях са се намирали няколко зрители от които един почива на място а пет са ранени.

Организаторите реагират светкавично изпращайки всички налични спасителни единици, но не е можело да се направи нищо за да се спаси животът на зрителя, който е получил смъртоносни травми. Веднага след инцидента състезанието бе отменено.

Tragedy in Rally San Marino, car on the crowd, one dead

В памет на починалият зрител не се състоя церемония по награждаването.

Състезанието придоби изключителна популярност през последните години с участието на легендарни машини от всички ери на световният рали шампионат имайки за цел да направят едно уникално шоу на публика от цял свят.

В тазгодишното издание, сред редовно присъстващите звезди от световната рали сцена, взеха участие Маркус Грьонхолм зад волана на Volkswagen Polo R WRC, Хейдън Падън, Юха Канкунен, Армин Шварц и др.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]