Топ български екипажи със заявки за Рали Сърбия

46 екипажа са подали своята заявка за участие в тазгодишното издание на рали „Сърбия“ (23-25 септември). От тях 12 са български, като сред тях са се заявили и всички родни екипажи разполагащи с Rally2 автомобили.

Възстановилите своя автомобил след инцидента в рали „Бакъу“ Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (Skoda Fabia Rally2 evo), Пламен Стайков/Рафи Кадир (Skoda Fabia R5), Мартин Сурилов/Здравко Здравков(Citroen C3 R5) и Антон Титов/Динко Георгиев (Skoda Fabia Rally2 evo) ще извадят своите топ машини за да се борят за победата в Сърбия.

Антон Титов

Въпреки сериозната българска флотилия в тазгодишното издание на рали „Сърбия“ своята заявка за участие са подали Душан Боркович/ Игор Маркович (Skoda Fabia Rally2 evo), които традиционно са изключително бързи в родното си рали. Угур Сойлу (Skoda Fabia Rally2 evo) и Бурак Кочуглу (Hyundai i20 R5) от своя страна ще представят Турция борейки се за добро класиране в ERT.

Освен множеството Rally2 автомобили своята заявка за участие са подали Георги Василев и Стефан Добрев, които ще бъдат единствения екипаж с Mitsubishi Lancer Evo IX. Така общия брой RC2 автомобили за предстоящото рали „Сърбия“ е осем, от които пет са на български екипажи.

Български екипажи ще вземат участие и в другите класове. Никола Мишев и Петър Сивов (Peugeot 208 Rally4) отново ще си партнират през този сезон взимайки участие в клас RC4.

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов също ще вземат участие зад волана на своя Opel Corsa Rally4, като заедно с Мишев и Сивов ще бъдат единствените родни представители в RC4 за ERT. В RC4 ще вземат участие също Добрин Борисов/Пламен Иванов със своето Renault Clio Maxi и Тодор Атанасов/ Владимир Ичеренски (ВАЗ 2108), които обаче няма да са част от класирането в ERT.

Извън ERT и в клас RC5 са подали заявка за участие Петър Йорданов и Любка Йорданова с Hyundai i20 Coupe, Александър Томов/Явор Брънков (Hyundai i20 Coupe) и Николай Кортелов/Васил Георгиев (Citroen C2 VTS).

Неофициален списък със заявените екипажи

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3170 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]