Томов / Брънков шести в JERC на рали „Унгария“

Снимки: HRT Racing

Александър Томов и Явор Брънков се намират на шеста позиция в JERC, след края на първия същински ден от рали „Унгария“.

Българското дуо, което се състезава за първи път на макадам и за първи път зад волана на Peugeot 208 Rally4, днес успя да се изкачи с цели седем позиции в класирането в JERC.

„Тук определено няма как да се борят за победа. Стратегията ни беше да поддържат добро темпо през целия ден и най-вече да се справят добре при преминаването през най-дългата отсечка (Kislőtér), което се оказа и ключово за тяхното представяне“, разясни Петър Гьошев, треньор на дуото.

„Имаха и проблеми. При първото минаване през Kislőtér се приземиха зле при преминаването през скок с висока скорост. За щастие, се разминаха с малко разместена геометрия на предницата, както и останаха без предна броня. По-късно разбрахме, че и други състезатели са имали проблеми с този скок.

„В последния етап за ден автомобилът им е започнал да прекъсва. По всичко личи, че проблемът е с горивната помпа, която ще бъде подменена в сервиза.

„Успяха да менажират добре гумите си днес и за утре ще разполагат с повече неизползвани гуми от твърдата смес. Утре денят няма да е никак лек и ще продължат да карат стратегически. Александър се справя много добре и изпълнява всички съвети“, довърши Петър Гьошев.

Днес рали „Унгария“ стартира с SS8 Iszka (15,34 км) от 10:27 българско време.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]