Тойота ще спонсорира рали Австралия

Тойота Австралия ще бъде водещ спонсор на тазгодишното издание на рали „Австралия“. Освен, че ще бъдат основните спонсори японският производител ще подсигури различни видове автомобили за организаторите на надпреварата.

Японският производител има силна рали история в Австралия, след като от 1990 до 2008 разполагаха със собствен заводски тим взимащ участие в националният австралийски шампионат.

Бившият заводски тим Neal Bates Motorsport и до ден днешен продължава да взима участия в ARC шампионата с Тойота Корола, като синът на Бейтс води в шампионата. Дъщерята на бившият навигатор на Бейтс старши, добре познатата Моли Тейлър, се намира на втора позиция.

Според изпълнителният директор на Тойота за Австралия Тони Крамб, спонсорирането на рали „Австралия“ представя нагласата на марката към рали спорта като цяло.

„Ангажираността на Тойота към световният рали спорт идва от най-високо ниво, с нашият глобален президент Акио Тойота, който вярва, че преборването с екстремните условия на световният рали шампионат е жизненоважно за създаването на още по-добри автомобили“, заяви Крамб.

„ Има силна връзка между Тойота и рали спорта още от 1970 с четири пилотски и три заводски световни титли. Заедно с това сме много горди от нашите взаимоотношения с четирикратният национален австралийски шампион Нийл Бейтс и Кора Тейлър – 25 годишно сътрудничество, което е донесло две национални титли.

„Очаква да видим двамата синове на Бейтс да продължават да се състезават на такова топ ниво през тазгодишното издание на ралито.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]