Тойота сключва договор с Кевин Абринг и Ерик Камили

toyota-ficha-a-kevin-abbring-y-a-eric-camilli_full

След като от Toyota изпитаха няколко млади пилота (Лефевр, Абринг, Тидеман, Сунинен и Камили) през лятото в Италия. Те решиха да сключат договор с двама от тях. Кевин Абринг, който напусна Peugeot и Ерик Камили, който според редица японски медии е млад френски пилот с огромно бъдеше в световният рали шампионат. Първоначално техният избор е бил Абринг и Леферв, но младият французин е предпочел да работи със Citroen, които му предложиха участия във WRC2 през сезон 2015. Официално публично представяне от страна на японският производител ще се направи през януари.

Основната задача на двамата пилота е да подготвят и тестват бъдещият рали автомобил, с който японците смятат да вземат участие през 2017. Въпреки това паралелно и двамата имат различни рали програми. Французинът Камили ще вземе активно участие през сезон 2015 във WRC2 зад воланът на Fiesta R5, като дори е заявен за рали „Монте-Карло“ 2015. Докато според редица журналисти включително и нас, Абринг щe вземе участия в състезания с автомобили на Toyota, като се спряга възможността за евентуална разработка на Yaris R5.

maxresdefault

Истинските тестове на вече избраното купе (което за в момента се държи в тайна но се предполагат Yaris или Corolla) ще започнат през 2016, като задачата е поверена на базираното в Германия спортно подразделение TMG. Въпреки, че в началото мислихме за евентуален хибриден рали автомобил от тяхна страна визирайки техният 1.6 хибриден двигател, според Autosport японският производител е участвал в преговорите за бъдещите технически изисквания и не са изявили твърда позиция по тази тема. Английското списание също разкри, че в началото на новата година ще бъдат направени и редица тестове на сняг в скандинавските държави.


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]