Тойота разкри своята финална концепция за сезон 2022

Снимки: Toyota Gazoo Racing и wrc.com

Оказва се, че от Toyota Gazoo Racing са тествали през миналия уикенд със Себастиен Ожие своето финално шаси с което възнамеряват да вземат участие на рали „Монте Карло“.

Тази информация бе потвърдения от самия технически директор на тима Том Фаулър.

През миналия уикенд Ожие прекарва два тестови във френските Алпи с Yaris Rally1, докато неговите съотборници Такамото Катцута, Елфин Еванс и Кале Рованпера ще го последват през тази седмица за да се подготвят за рали „Монте Карло“.

„Сложихме всичко на старта и сме готови да започнем – коментира Фаулър. – Нашата спецификация за Монте Карло е готова напълно и ние вече работим върху купетата. Работата в сервиза е доста и имаме много хора работещи по първите коли.

„Преминахме инспекцията на ФИА относно хомологацията през миналата седмица, като останаха няколко чисто документални детайла за уточняване.“

Новия Yaris Hybrid Rally1 ще получи своята хомологация на 1-ви януари, а междувременно Фаулър също призна, че е имало сериозно надлъгване от страна на отборите при подготвянето на новите автомобили.

Факт е, че видяхме няколко различни концепции при Toyota и Hyundai през последните месеци които са целели да заблудят врага.

„Видяхте няколко различни дизайни на купето при тестовете ни – усмихнато обяснява Фаулър. – Нито една от тези визии не е реална и дори не сме възнамерявали да ги използваме в реална състезателна обстановка, освен тази която видяхте през миналия уикенд.“

„Винаги има по нещо за Hyundai и Ford които да снимат и да отелят време за анализ. Направихме същото през 2015 и 2018 когато всички ни упрекваха, че сме нелегални и извън правилата.

„Нашата основна цел при тестовете бе да накараме нашите конкуренти да си губят времето в опити да разберат това което сме направили. Това което видяхте през миналия уикенд и ще видите през тази седмица е почти основната база с която ще се състезаваме и сме хомологирали пред ФИА.“

Подготовката за рали „Монте Карло“ на Toyota Gazoo Racing ще приключи през тази седмица, като екипа планира и евентуален старт на подготовката и за рали „Швеция“.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3251 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]