Тойота пристига в Тарту с подновен двигател

От Toyota Gazoo Racing разкриха, че ще се появят през този уикенд в рали „Естония“ с редица промени по своите автомобили.

Идеята за тези обновления по GR Yaris Hybrid идва от това, че на екипажите им предстои да се състезават през следващите месеци в най-високоскоростните ралита в календара. Така автомобила на японския тим ще пристигне в Тарту с ново задно крило и обновен двигател, като според техническия директор на тима това е в отговор на Hyundai i20 N, който е автомобила развиващ най-висока скорост.

Хюндаят е по-бърз от нас на правите – коментира Том Фоулер, технически директор на Toyota Gazoo Racing. – Това означава, че те имат по-добър двигател. Дали е драстично по-добър? Ако има съразмерима разлика, значи си е разлика и ние трябва да работим върху това.

За двигателя, както можете да си представите, успяхме да съберем значителна информация до момента, като ако искате кола бърза на правите ще изберете Hyundai, но ако има завои то ще искате Toyota.“

Разбира се не всичко е до двигателите. Те разполагат с От Танак, който има предимството да се състезава в къщи през този уикенд, както и Тиери Ньовил, който също ще има същата възможност. Определено те ще бъдат много силни в следващите няколко кръга„, допълва Фоулер.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 2933 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]