Тойота прекратяват развитието на колата си за сезон 2021

Преди няколко дни стана ясно, че от Toyota Gazoo Racing са прекратили преждевременно работата си по GR Yaris WRC, който се очакваше да види бял свят през сезон 2021.

Причината зад това е невъзможността за произвеждането на 2500 стандартни автомобили Yaris GR с цел хомологация, проблем причинен от настоящата ситуация с COVID-19.

„Причината е заради короновируса – заявява Томи Макинен пред английския журналист Дейвид Еванс. –  Една от основните причини е настоящото правило което те задължава да изработиш 2500 автомобили за да може да хомологираш състезателен такъв. А това в днешните усложнение условия е непостижимо.

„Определено е голямо разочарование за всички, най-вече за хората които работиха по колата виждайки нейният потенциал. Ако ситуацията отговаряще за автомобилът за сезон 2022, определено нямаше да спрем проекта. Но с оглед това, че започнахме да правим автомобил само за един сезон не си заслужава да продължаваме.

„Работата на екипа по новите правила стартиращи от сезон 2022, намалиха разочарованието им от това, че няма да работим повече по колата за сезон 2021.“

Идеята зад GR Yaris WRC бе рали автомобила да се доближи максимално до новото попълнение на японския производител на автомобили Yaris GR, който от скоро се очаква да излезе на пазара.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]