Тойота опровергаха слуховете за евентуално партньорство с Кими Райконен

Преди няколко дни, както знаете, се появи информацията че, има реален шанс Кими Райконен да се завърне в WRC шампионата с отбора на Тойота, след като приключи официално с кариерата си във Формула 1.

Информацията дойде след интервю на Миа Миетинен, вицепрезидент на „Томи Макинен Рейсинг“, която разкрива, че биха имали интерес към Райконен.

„Кими би била добра възможност за Тойота, но първо той трябва да реши дали ще продължи да кара за Ферари“, коментира Миетинен.

Спортния директор на Тойота и навигатор на Райконен от 2010 и 2011 Кай Линдстрьом заяви преди английското издание Autosport ,че  няма активни преговори с Райконен.

„За пръв път чувам това – разяснява Линдстрьом. – Определено ако ще се случва такова нещо, то аз ще съм първия, който ще знае директно от Томи или Кими. За мен това твърдение е чиста спекулация.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]