Тойота обявиха своите пилоти за сезон 2020: Ожие, Еванс и Рованпера

Само преди няколко минути стана ясен новото пилотско трио, което ще се състезава през сезон 2020 с цветовете на Toyota Gazoo Racing.

Себастиен Ожие, който преди няколко седмици официално напусна Citroen Racing, е сключил едногодишен договор с японският тим, като според официалната страница на шампионата французина ще участва в последният си сезон преди да сложи край на кариерата си.

Елфин Еванс пристига в Toyota след един добър сезон въпреки че, трябваше да пропусне няколко ключови кръга поради нуждата от възстановяване след проблемите му от рали „Естония“. Велкобританецът е сключил двугодишен договор с екипът на Томи Макинен.

Третият и може би най-интересен пилот за проследяване през сезон 2020 е 19 годишният Кале Рованпера, който се превръща в един от най-младите в историята на WRC заводски пилоти.

Макинен от доста време следи кариерата на своят сънародник, който взе титлата в WRC2Pro през този сезон. Младият Рованпера също е сключил двугодишен договор с Toyota, като така двамата с Еванс ще бъдат партьори и през сезон 2021.

“Всички знаем колко е силен Себастиен и ние всички очакваме с нетърпение да работим с него и Жулиен. Мисля че, възможността ни да привлечем пилот от неговият ранг показва, какво сме постигнали за толкова кратко време в шампионата.

„Елфин е пилот, който наблюдавам от доста време. Видяхме че, разполага с нужната скорост за да печели ралита на всички настилки, като освен това може да постъпва и достатъчно умно в определени ситуации.

„Познаваме Кале от доста време и още от тогава се видя че, той има нещо специално. Той има още доста да се учи, но вярвам че, е готов за най-високото стъпало.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]