Тойота искат Есапека Лапи и Мико Хирвонен в техните редици

13613274_1754800094734405_1762400225742388261_o

Снимка: Гералдо Диас

Главата на отборът на Toyota -Томи Макинен, е напълно вероятно да заложи на Есапека Лапи и Юхо Ханинен да поведат отбора в световния рали шампионат през 2017. Самият той разкри тази информация пред финландската медия YLE.

Лапи, който в момента се състезава за Skoda, е европейски рали шампион за 2014 и разполага с изключително голяма скорост. През 2015 имаше реални шансове да вземе титлата във WRC2 изправяйки се срещу своят съотборник Понтус Тидеман и Насер Ал-атия.

Заедно с намеренията на Макинен относно Лапи и Ханинен, легендарният световен рали шампион ще заложи на Мико Хирвонен да работи върху развитието на автомобила, като тестови пилот. Тук е интересно да вметнем че, координатор на тестовете е Тимо Канкунен, братът на също легендарния световен рали шампион Юха Канкунен.
От Toyota, Citroen и Hyundai ще заложат на два автомобила в началото на сезона, поради липсата на достатъчно резервни части за трети автомобил. От друга страна обаче от Volkswagen работят по стартирането още от самото начало на сезона с три автомобила за своите пилоти.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3252 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]