Тойота искат да „уловят” Ожие и Латвала

tommi-makinen

От както стана официално излизането на Фолксваген от световният рали шампионат, един от най-големите въпроси е за кого ще карат бъдещите им бивши пилоти.

Томи Макинен се опитва да убеди Себастиан Ожие и Яри-Мати Латвала да се присъединят към тяхната програма във WRC. Целта на легендата е да привлече към своят проект елитни пилоти, които заедно с Юхо Ханинен да вземат участие през предстоящият сезон.

Въпреки че, Фолксваген напускат спорта те са решили да стартират клиентска програма като ще разработят R5 шаси на базата на Поло. С оглед на това от немският производител са заявили че, техните пилоти могат да продължат да работят за тях до края на срока на договорите си, като подпомагат новия проект, който се очаква да види бял свят през 2018.

„Преди време заявих че, ако излезе таква възможност ще се боря за да привлека пилоти от такъв ранг. – заявява Томи Макинен пред финландската телевизия MTV – В момента ние поддържаме контакт с тях. Двамата са най-бързите пилоти на света и трябва да се случи някаква чудо за да не ги заинтересова моето предложение.”

Според пилотът на Хюндай Дани Сордо, ако има някои от тях шансове да се присъедини към Тойота то това е Латвала. Причината която изтъква испанецът е че, централата на отборът е във Финландия и голяма част от членовете на отбора също са финландци.

Сордо разкрива че, вижда Ожие по-скоро в Ситроен поради почти същите причини, както и че благодарение на тях той започва да се състезава във WRC.

Също така от Тойота се опитват да привлекът и инжерени кадри от програмата на Фолксваген, въпреки че немците са заявили че, няма да има съкращения.

Всички тези въпросителни ще станат ясни на 13-ти декември в Хелзинки на официалното представяне на отборът.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]