Тойота извади Yaris WRC 2021 в Испания

От Toyota Gazoo Racing са избрали, както и повечето отбори, Испания за своята подготовка за предстоящото рали „Мексико“. Вече видяхме в YouTube клипове от тестовете на всички екипажи, като японският тип с финландски произход се възползва от момента за да тества и бъдещата си машина на която ще разчитата през сезон 2021.

За пръв път видяхме този автомобил при подготовката на отбора за рали „Швеция“ бивайки каран на сняг от Юхо Ханинен. Сега в Испания отново Ханинен отговаря за тестовете, като до него сяда и Кай Линдстрьом, спортен директор на отбора и бивш навигатор на Ханинен, Кими Райконен и на самият Томи Макинен.

С тези тестове от Toyota показват, че ще подготвят своя автомобил по начин доста близък и напомнящ на Volkswagen в миналото. Немският тим разработваше Polo-то през 2016-та възползвайки се от тестовите локации преди всяко състезание от календара, преминавайки през всякакви възможни условия и ситуации.

Чисто визуално Yaris 2021 определено е една нова концепция, която се базира на бъдещият модел Yaris, който обаче е доста по-широк от своя предшественик. Това означава, че от екипа имат доста по-малко поле за изява от настоящият си автомобил от към аеродинамичен аспект. Също така новият базов модел на Toyota разполага и с нови решения от към позициониране на елементи около двигателя, което може да се окаже ключов аспект при създаването на новата им рали бегачка.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]