Тойота заяви че ще подготвят GT86 с хомологация R3.

Снимка: интернет

Японският производител заяви, че ще разработи R3 модификация за своята Тойота GT86. Като част от клиентска програма за автомобилен спорт. Автомобилът задвижван от задните колела, ще бъде пуснат на продажба за частни лица през 2015 година.

TMG GT86 CS-R3, ще  разполага с шест степенна, секвенциална скоростна кутия, диференциал с ограничено при-плъзване, адаптивни спирачки и ред  други подобрения. Инженерите ще разработят автомобилът на базата върху натрупаният си опит с моделът GT86 CS-V3, който е създаден за VNL сериите за издръжливост базирани в Нюрбургринг.

„Ралитата са ни в кръвта, затова сме много развълнувани да обявим нашите цели,” заяви Нико Елерт, главен инженер на подразделението.  „GT86 CS-R3, е един обещаващ рали автомобил. С задно предаване, можем да очакваме доста екшън по отсечките.”

Снимка: Интернет

Заявката на Тойота потвърждава дългосрочните си планове и сериозното си отношение към клиентската и бъдещата си рали програми.  С Ярис R1A вече се задействаха процесите по развитието на Световният Състезателен Двигател (Global Race Engine), японците впрягат всичките си усилия заедно със своят сериозен опит от WRC, за бъдещи те си планове. Европейското състезателно подразделение на Тойота е записало четири световни титли при пилотите и три за производители.

Снимка: интернет

 

 

 

Инфо:Crash.net

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]