Тойота затягат коланите след проблемите в Мексико

От отборът на Тойота Газу Рейсинг ги очаква една напрегната тестова програма преди следващият кръг от шампионата. Японския тим стигна до това решение след доста сериозните проблеми с прегряването на двигателя и спирачките на Yaris WRC на рали „Мексико“.

Яри-Мати Латвала се справи отлично в първите два кръга от WRC, но на рали „Мексико“ не успя да се качи на подиума поради техническите повреди които получи. Така финландецът завърши на шеста позиция изгубвайки преднината си в шампионата заедно с изоставане от осем точки спрямо новият лидер Себастиен Ожие.

Въпреки това Латвала вярва че, проблемите на автомобила са били породени от специфичните условия в Мексико и няма да се разкрият отново в предстоящите кръгове, особено след тестовата програма за рали „Корсика“.

„Имаме четири дни за тестване преди Корсика, после имаме пет дни за Аржентина и още шест за Португалия – разяснява Латвала. – Това високо ниво на тестване идва доста добре за програмата ни.

„Спирачките в Корсика са за асфалт и би трябвало да се справят с прегряването доста по-добре, а за Аржентина ще отстраним всичките ни проблеми напълно. Относно Мексико, не забравяте че, това рали разполага с едни от най-лошите условия от към прегряване поради високите температури и големите надморски височини.

„Не съм притеснен. Екипът направи доста тестови километри във Финландия през миналата година и в подобни условия прегряването няма да бъде проблем, защото охлаждането става по-лесно. Не е трудно да направиш колата надеждна в такива условия, като във Финландия.“

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]