Тодор Славов заявен за рали Твърдица-Елена с автомобил S2000

zp_a_150_isik_1
Волкан Ъшък взима второто си участие с този автомобил на рали Антиб

Пилотът на Bulbet Rally Team, Тодор Славов ще вземе участие в първият кръг от националният ни рали шампионат зад волана на Fiat Abarth Grande Punto S2000. Негов навигатор за пореден път ще бъде Петър Илиев, който е известен на българската публика с партньорството си заедно с Мирослав Ангелов.

Попитахме Владимир Гатев относно бъдещи участия на Тодор Славов с автомобил от хомологацията на S2000 и относно, какво темпо трябва да очакваме от варненският пилот. „ Засега ще караме само Твърдица, ще пробваме подкрепа за други състезания. Темпото ще е според ситуацията, отиваме да се борим.”

Автомобилът е взет под наем от турският отбор Pegasus Racing и последно бива каран от Фатих Кара, който спечели с него рали Ескишехир миналият месец. Като цяло историята (виж по-долу) на автомобилът е доста интересна, макар да не успяхме да намери информация точно кое шаси от произведените от Abarth е конкретната кола.

10380654_701008799946630_866564175577763583_o
Разцветката с която Тодор Славов ще участва на рали Твърдица-Елена

История

in_a_150_isik_1
Волкан Ъшък на рали Барум 2008г.

Дебютът на този състезателен автомобил го прави през 2008-ма на рали Барум небезизвестният Волкан Ъшък, турският пилот завършва на 16-та позиция карайки за отборът на Fiat Motorsport Turkey. Той също така взима участие на рали Антиб, завършвайки на четвърта позиция.

През 2009 г. е закупен от отборът на ST Racing и бива каран през остатъка от годината отново от турски пилот на име Цем Акар и няколко състезания отново в тамошният шампионат от Мехмет Беслер. 2010-та колата минава в частна собственост и бива карана отново само от турските състезатели Унал Сенбахар, Селчук Саларджил. През 2011 г. Унал взима участие с автомобилът на рали Ескишехир за отборът на Pegasus Racing, които са актуалният собственик.

Лука Росети също  взима участие същата година с този автомобил на турското рали Хитит, също за отборът на Pegasus Racing. Първото състезание на Фатих Кара е рали Истанбул през 2012-та, той отпада поради технически проблеми.

 

Видео

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3322 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]