Тими Хансен повежда след събота в Барселона

click

Шведът Тими Хансен поведе след съботния ден, след двата първи манша на трасето в Барселона. Пилотът на EKS Матиас Екстрьом, който бе най-бърз в тренировките, е втори зад волана на своето Audi S1 EKS RX. Петер Солберг и Йохан Кристоферсон са трети и четвърти респективно.

Екстрьом е доволен от своята позиция, като си признава че е имал голяма доза късмет във втория манш. „Счупих джанта и бях голям късметлия че, стигнах до финала и то на втора позиция.”

click2Испанското трасе е предпоследния кръг от европейския шампионат по раликрос, като лидер е Томи Рустард зад волана на Volkswagen Polo RX Supercar. Финалдецът Йони-Пека Раяла е втори, следван от Тамас Кай. След като отпадна във втория манш Жером Гросет-Жанин е десети.

Пилотът на Ford Olsgergs MSE Рейнис Нитис, е пети като си призна колко много му хареса испанското трасе. „ Не смятах че, е възможно да се направи толкова добро трасе за раликрос на постоянна писта за Формула 1, но организаторите ме опровергаха. Много харесвам тази писта, технична е и макадамът е доста хлъзгав, което те кара да работиш за добър ритъм. Трябва да си внимателен за да не направиш някоя грешка.”

Завършилият вчера на осма позиция Топи Хейкинен също се изказа доста ласкаво за трасето. „ Пистата е невероятна, скокът е много забавен- не е висок, но е доста впечатляващ за фенове и фотографи. Бях втори по време на втората тренировъчна сесия, но в първия манш попаднах в трафик. Във втория нещата бяха доста по изчистени.”

Шампионът от DTM Тимо Шайдер, завърши на единадесета позиция, след като се удари с Рамона Карлос и трябваше да отпадне в първия манш. Във втория се справи доста добре за дебютант. Подобна бе и историята на водещия на Top Gear America Танер Фауст, който също не завърши в първия манш. През втория манш той даде четвърто най-добро време.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3315 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]