Тими Хансен победи в Турция, намаляйки разликата си със Солберг в шампионата

click

Тими Хансен продължи своят успех след като, взе победата през уикенда в турския кръг от световния раликрос. Това е седмото подред състезание в което отборът на Peugeot-Hansen се качва на подиума. Пилотът на Ford Olsbergs MSE Андреас Бакеруд взе второто място, а зад него на трето завърши шведът Йохан Кристоферсон. Нашия екип бе на място на трасето.

aqРезултатите след състезанието добавиха допълнително интрига в шампионата смалявайки разликата между Петер Солберг и Тими Хансен на 19 точки. „ Изгубихме прекалено много точки през този уикенд и това не е добре за шампионата, сега напрежението в Италия ще е доста голямо” заяви Солберг. Норвежецът не успя да се класира за финала, след като получи повреда в задвижването и трябваше да финишира последен.

„Полуфиналите ми бяха най-забавните и луди, които съм имал някога. Трябваше да се боря за победата много здраво”, обясни победителят от турския кръг от World RX Тими Хансен. „Нашия старт не бе много добър в полуфиналите, освен това бяха изпълнени с много хаос и близки битки. На финала беше направо невероятно! Имах много добър старт и натисках през цялото време и в последната обиколка успях да изляза от жокера точно пред Андреас Бакеруд. На право не мога да повярваш че, спечелих тук. Раликросът е най-вълнуващият спорт на света!”

Бакеруд, който спечели през миналогодишното издание на турския кръг, завърши на три стотни от секундата зад победителя Хансен. Ето и какво заяви норвежеца: „ Хубаво е да си отново на подиума, но е трудно да си втори когато си бил толкова близко до победата. Отборът работи много здраво и се радвам че, успях да ги зарадвам. Рейнис трябваше да е тук с мен.”

ww

Свеж след второто място от Барселона, Кристоферсон пристигна в Истанбул с доста сериозна увереност. Шведът се опази от проблеми в полуфиналите и завърши трета позиция отваряйки си пътя към финала. Кристоферсон продължи: „Както каза Тими нашия полуфинал бе откачен, но успях да го премина и се класирах на финала. Там направих един от най-добрите си старта през тази година. Имаше много трафик в първия завой, като изгубих малко време и изостанах малко зад другите. След моя контакт с Антон в завой номер три, просто се бях фокусирал върху трасето карайки с моят си ритъм. Доволен съм от третата позиция.”

azПилотът на EKS Матиас Екстрьом бе един от фаворитите през уикенда, но в неделя той се удари със съотборникът си Антон Марклунд на финала и завърши на четвърта позиция, а Марклунд на шеста.Пети в генералното е французинът Дави Жене, който за пореден път караше на високо ниво и успя да спечели добри точки на отборът на Peugeot-Hansen.

Шведът Робин Ларсон, завъртя своята кола в последната обиколка на полуфиналите, което му коства място от челната тройка. Подобен бе и случая на пилотът на Ford Olsbergs MSE Рейнис Нитис, който водеше през по-голяма част от своя полуфинал, но проблем със скоростната кутия го запрати на по-задни позиции.

Турския раликрос бе и предпоследният кръг от RX Lites шампионата, където видяхме норвежецът Томас Бринтенсон да затвърди своята четвърта поредна победа. Шведът Кевин Хансен завърши втори, като увеличи преднината си пред Кевин Ериксон в шампионата.

Очаквайте и доста интересен видео материал от случилото се на пистата „Истанбул Парк“.

zz

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]