Тими Хансен води след първия ден в Канада

9e402e2e-3f5e-45ee-9164-428978a9bbbf

След първите два манша на канадският кръг от World RX, Тими Хансен е временен лидер в класирането. Шведът взе победата в първият манш, докато във втория даде най-бързо време углавявайки класирането. Пилотът на EKS Матиас Екстрьом е втори следван от Дави Жене и неговото Peugeot 208 WRX Supercar.

73c3f633-2e80-47e8-b393-ecafb1e78e9eНастоящият световен шампион Петер Солберг имаше труден старт, след като получи проблеми с изпускателната система. Това го принуди да изпадне на 16-та позиция в първия манш. За втория, неговият екип успя да отстрани проблема и норвежецът взе победата с 2,7 секундна преднина пред Тими Хансен и изкачвайки се на петата позиция в генералното в края на вчерашният ден.

Солберг заяви: „ Имаше нещо странно в данните след тренировките, затова решихме да сменим двигателя- не исках да поемам рискове с оглед шампионата. Трябваше да стартирам ръчно във вторият маш, след като продължавахме да имаме проблеми с електрониката- темпото бе добро, но трябва да изчистим проблемите преди утре.”

Лидерът Хансен бе доволен от своето представяне. „ Смятам че, може да наваксам още време в последния завой, затова ще се центрирам върху това,” обясни 22 годишният пилот. „ Трасето е в по-добро състояние от миналата година, доста е технично- трябва да се замислиш наистина върху това което правиш. Повреме на свободните тренировки изгубихме задното си крило, това ни върна стъпка назад за първият манш, но като цяло съм доволен от колата и съм уверен за днес.”

Пилотите на Olsbergs MSE Рейнис Нитис и Андреас Бакеруд направиха силно представяне зад волана на техните Ford Fiesta RX. Нитис завърши след двата манша на четвърта позиция, докато Бакеруд е на шеста.

346f0873-f8b0-4231-8c6d-d8a2b02984de

Едно от най-впечатляващите карания вчера бе на Томи Рустад, който кара за пръв път Audi S3 подготвено от Muennich Motorsport. „ Ауди-то е доста по-различно от поло-то, както и трасето е ново за мен, но вече започвам да схващам нещата- особенно асфалтовата част,” обясни Рустад, който е на осма позиция след вчера.

Класиране

1.Тими Хансен 95 т.

2.Матиан Екстрьом 84 т.

3.Дави Жене 82 т.

4.Рейнис Нитис 78 т.

5.Петер Солберг 78 т.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3314 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]