Тимерзянов и Бауманис подписаха с Тим Австрия

click

Руснакът Тимур Тимерзянов и латвиецът Янис Бауманис, подписаха договор с отборът на Тим Австрия за предстоящият сезон в световният шампионат за рали крос. Водени от MJP Racing и с подкрепата на Stohl Racing отборът възнамерява да вземе участив във всички кръгове от шампионата с два автомобила Fiesta RX суперкар. Заедно с Тимрезянов и Бауманис ще кара и собственика на отбора Макс Пушер, който ще взима участия само в европейският шампионата и в подбрани кръгове от световния.

Тим Австрия е създаден през 2015, като за него първоначално карат Пушер и Щол. През новият сезон Щол е решил да се фокусира върху инжинерната част и ще подкрепя отбора през целият сезон.

click

Тимерзянов, който кара през 2015 за Ford Olsbergs MSE коментира: „ Имах няколко опции за 2016, реших да бъда част от един невероятен отбор карайки невероятна кола. Нивото на шампионата расте, както и развитието на автомобилите. Годината няма да е лесна, но аз очаквам с нетърпение зелените светлини на сфетофара!”

„ Благодарен съм за въжможността дадена ми от Тим Австрия”, заяви Бауманис, който е настоящ шампион в клас супер 1600. „ Научих много от този отбор през миналата година, хората са фантастични и атмосферата е префектна. Макс инвестира много по развитието на колите за новият сезон, докато Щол Рейсинг направиха доста технически подобрения.”


 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3295 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]