Тиери Ньовил увеличи авансът си, Танак е вече трети в Испания

Тиери Ньовил Рали Испания Каталуня 2019

Днешните следобедни минавания продължиха с тотална окупация на челната тройка от страна на Тиери Ньовил, Себастиен Льоб и Даниел Сордо, докато Ойт Танак се намираше на 10 секунди от триото.

Танак записа етапна победа в Svalla 2, като веднага последваха топ време в Querol и El Motmell, което позволи на естонецът да стопи своето изоставане до 3.1 секунди зад Сордо.

В същото време обаче Льоб, който се намираше на втора позиция, изгуби значително време в Svalla което го изпрати зад Сордо. Както и испанският му съотборник, Льоб не успя да задържи зад себе си Танак в оставащите състезателни километри до края на деня.

Тиери Ньовил също не успя да поддържа темпото на Танак днес следобед, но благодарение на пилотите зад себе си успя да увеличи авансът си 21 секунди.

По-надолу в класирането нямаше разместване. Пилотът на Тойота Яри-Мати Латвала изглеждаше в опасност заради Елфин Еванс вчера, но финландецът успя да се справи с атаките и дори увеличи преднината си на 22.4 секунди бетонирайки петата позиция в генералното класиране.

Съотборникът на Еванс в M-Sport Тиймо Сунине, остана на седмото място и след края на днешният ден.

Шансовете на Ожие да защити титлата си в Испания вече са почти нулеви, след като французина трябва да победи Танак с не повече от две точки за да остане в битката. Шесткратният световен рали шампион ще стартира утрешният последен ден от осмата позиция и с огромно изоставане от челото.

Мадс Остберг продължава да води във WRC2Pro намирайки се и на деветата позиция в генералното класиране пред лидера във WRC2 Ерик Камили.

Утре от 08:41 ч. започва може би най-инфарктният ден от сезон 2019 а именно последните няколко километра от испанското рали.  Гледайте на живо пауър етапа по телевизия Ring BG от 13:00 ч.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3250 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]