Тиери Ньовил с поредно наказание, което го изпраща на четвърта позиция

тиери-ньовил-thierry-neuville-хюндай-моторспорт

Тиери Ньовил получи поредно наказание, което за съжаление изпраща белгиеца на четвърта позиция с изоставане от над две минути от лидера Кале Рованпера. По-рано той получи наказание от 40 секунди поради закъсняване на ЧК-то за сервизния парк, което бе породено от проблеми с алтернатора на неговия i20 Rally1.

Причината зад днешното поредно наказание за белгиеца през този уикенд е засеченото превишаване на скоростта от страна на тракинг системата на ФИА в прехода след четвъртата отсечка. Оказва се, че той e карал с превишена скорост в продължение на 11 километра. В решението на стюардите е вписано, че Ньовил е направил нарушението съзнателно с цел да стигне навреме до сервизния парк. Освен една минута наказание Ньовил получи и глоба от 1900 евро.

Тази сутрин неговите механици бяха принудени да бутат неговия i20 Rally1, като въпреки това той започва деня с още едно наказание от 10 секунди поради закъснение за ЧК-то на излизане от сервизния парк.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3274 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]