Тиери Ньовил спечели рали Ипър

Белгиеца Тиери Ньовил записа жизнено важни състезателни километри на асфлат по време на лятната ваканция в WRC. Заводския пилот на Хюндай спечели едно от най-известните ралита в Европа рали „Ипър“.

Лидера в WRC шампионата не изпита големи затруднения, въпреки малкия си опит в надревпарата, спечелвайки 15 от 23-те специални етапа и завършвайки с аванс от 40 секунди зад волана на i20 R5.

„Когато стартирах, нямах много километри зад волана на i20 R5, затова трябваше да науча как се държи шасито – коментира Ньовил. – След като свикнах, вече можеше да настроим окачването за да подобря колата, за да набера повече увереност.“

През миналата година Ньовил, също взе участие на рали „Ипър“, но за съжаление отпадна още в първия ден от надпреварата.

„На рали Ипър винаги можеш да приключиш в канавката, затова към края просто се опитвах да се опаза от грешки“, разясни пилота на Хюндай.

Дизайна на автомобила на Ньовил бе изцяло в подкрепа на децата и млатежите с психически проблеми, като част от благотворителната кампания.

На рали „Ипър“, което бе част от TER шампионата взеха участие и Бриян Буфие, Оле Кристиян Вейби и други популярни пилоти.

 

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3245 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]