Тиери Ньовил спечели първия етап от рали Португалия

Тиери Ньовил и Мартейн Видаеге спечелиха първия етап от рали „Португалия“. Екипажът на Hyundai Motorsport записа най-добро време в 2,82 километровата отсечка по улиците на Коймбра. Второто най-добро време е за От Танак и Мартин Ярвеоя, които изостанаха с 0,6 секунди. Крейг Брийн и Пол Нейгъл са трети с изоставане от 1,4 секунди от лидерите.

„Все още научаваме нови неща. Етапът бе хубав. Страхотно е да виждаме отново толко много публика. Надявам се на интересна битка през уикенда„, коментира Тиери Ньовил на финала на етапа.

Челната петица се затваря от Гас Грийнсмит и Себастиен Ожие, които не изостанаха значително зад временните лидери. Кале Рованпера записа шесто време с 0,6 секунди по-бавно от своя легендарен съотборник.

Такамото Катцута и Себастиен Льоб записаха седмо и осмо време, като французина призна, че го очаква труден уикенд.

Ще бъде трудно. Трябва да вляза в ритъм първо, а благодарение на стартовата ми позиция нещата няма да са лесни. Ще дам всичко от себе си. Не мисля, че ще мога да се боря за победата, но ще се опитам да запиша добър резултат“, разясни Льоб.

Неуверения Елфин Еванс и Адриен Формо са с девето и десто време, следвани от Пиер-Люис Лубе.

Най-големия губещ днес бе Дани Сордо. Испанеца по-скоро се беше концентрирал върху това как работи неговия автомобил и допусна грешка. Така традиционно бързия в рали „Португалия“ Сордо ще трябва да започне утрешния първи същински ден от макадамовата надпревара с изоставане от 7,2 секунди зад битката в челото.

Ако сте открили правописна грешка молим да ни уведомите, като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.

За Иван Ангелов Иванов 3163 Articles
Рали ентусиаст от горе до долу. Автомобилните спортове се превръщат в негова страст още от ранна възраст. Добре познат сред българските среди, Иван работи усилено по популяризирането на моторните спортове сред масовата публика в България. Пишете на Иван - [email protected]